Vivocyclo & Vivocyclo Pro

Vivocyclo informeert & adviseert.

Vanuit één en al positivisme op de fietsmarkt en het gebruik ervan, informeren we. Over wat er leeft, wat er innoveert en wat er speelt. We doen dat zowel voor de eindgebruiker als voor de handelaar. Op Vivocyclo.com vind je alle eindgebruiker-content terug. Op pro.vivocyclo.com vind je specifiek handelaar-nieuws.

Vivocyclo werd opgezet door Brandwerk.

Hoe Vivocyclo ontstaan is.

De noodzaak aan informatie in de branche is cruciaal om professioneel je fietsbedrijf aan te pakken. Inzicht in de markt als professioneel en als klant, is belangrijk om een beeld te krijgen van wat er leeft.3 jaar geleden ging Rembrand als zelfstandige aan de slag. Het aanbod ‘fietsen voor hotels’ (fietsevolutie.be) werd met open armen ontvangen, maar tegelijkertijd kreeg de online wereld een stevige boost. De interesse in de globale fietsmarkt groeide en zo werd Vivocyclo.com geboren. De lokale fietshandelaar heeft het niet eenvoudig, ondanks wat het soms lijkt. De online concurrentie is keihard en dat terwijl de noodzaak van een fiets-vertrouwenspersoon steeds belangrijker wordt.

Nieuws brengen over de fietsmarkt begon vanuit vindjefiets.be. Op die website konden lokale fietshandelaars hun eindereeks-fietsen kwijt. Dat werd na vele maanden werk een portaal voor alles rond de fiets: innovatie, mobiliteit, sport, etc. Een vaste plek waar mensen terechtkunnen voor alles omtrent fietsen en bijbehorend materiaal. Informatieve artikels voor sportieve fietsers, maar ook voor de woon-werk fietser en de weekend-fietser. Kortom, elke fietser die de fiets gebruikt in het dagelijks leven.

“Vivocyclo.com is de online spreekbuis voor fietsend Vlaanderen en Nederland.”

Ook de lokale fietshandelaar moet hier een plaats krijgen, om de fietser online inkijk te geven over het marktaanbod in Vlaanderen. Om nog beter in te spelen op hedendaagse noden en verwachtingen. De fiets is vandaag een lifestyle-product. Het assortiment groeit gigantisch.

Daarom bieden we de lokale fietshandelaar de kans om online vertegenwoordigt te worden. Op Vivocyclo.com noteren we gemiddelde 12.000 bezoekers per maand. Die bezoekers hebben inkijk in het ‘actuele fietsaanbod in Vlaanderen’. Fietshandelaars plaatsen hun voorraad online.

Benieuwd wat we kunnen doen voor jouw merk samen met Vivocyclo? Stuur een bericht en informeer naar meer.